Според прокуратурата един глас се продавал за 25 лева

Депутат с обвинение за купуване на гласове. Манол Генов от БСП ще отговаря пред Темида дали е станал народен избраник не по волята на народа, а срещу пари. Това е втори депутат, обвинен, че си е купил, а не заслужил любовта на електората. 

Според прокуратурата Манол Генов чрез посредници е купувал ромски гласове в асеновградската махала „Лозница”. Освен него за покупка на гласове пред съда отдавна е изправен и друг депутат - Илия Илиев от ДПС. 

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ПОИСКА ИМУНИТЕТА НА МАНОЛ ГЕНОВ

По темата

Точно в 10:00 Манол Генов се яви, за да бъде обвинен от спецзвеното за борба с корупцията. 

Според прокуратурата той е бил начело на структура, купила ромския вот в Асеновград.

„Това, че в една кампания зложелатели и доброжелатели могат да ти спрегнат името, аз не нося отговорност за това”, заяви Генов пред журналисти. И категорично отхвърли да е купувал гласове.

Според прокуратурата Манол Генов купил общо 69 гласа през петима посредници. Плащани са средно по 25 лева, но на някои и по 20.

В схемата бил  включен и затворник от Пловдив. Манол Генов му давал указания по телефона и осъденият организирал купуването на гласове от килията.  

„Според неговите показания Манол Генов е човекът, който организира предлагането и даването на имотна облага. Той е държал на това на кои лица колко лева да се предоставят”, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор и шеф на спецзвено „Антикорупция”.

ОСЪДИХА КМЕТ НА ХАСКОВСКО СЕЛО ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ

В схемата помагал и бизнесменът от Асеновград Николай Христев.Той също е обвиняем.

„Аз съм от Асеновград, там съм роден. Познавам го повече от 30 години, не сме близки”, заяви Генов.

Манол Генов е бивш заместник-кмет на Асеновград. Твърди се, че гласовете, които купил, са от ромската махала „Лозница” в града. Заради своеволията на част от  живеещи в нея, Асеновград се вдигна на протест. 

„Според мен напрежението ескалира именно от желанието на хората за справедливо възмездие”, заяви Генов. Според него решението с неспазването на законите е едно:

„Тук трябва да играе повече тоягата”. 

Дали тоягата на прокуратурата ще остави белег в биографията на Манол Генов, предстои да разберем. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.