За момента не се налага оперативна намеса

18-годишният Алекс Ангелов, който в събота сутринта бе ударен по главата в Бяла и изпадна в кома, вече е стабилизиран, съобщиха от болницата в Русе.

Мъжът, пребил 18-годишно момче от Бяла, остава в ареста

Младежът бе нападнат заради цигара от 32-годишния Валентин Маринов, като при удара падна и удари главата си в тротоара, получавайки тежка черепно-мозъчна травма, припомня БГНЕС.

Нов протест в Бяла заради жестокия побой над младеж

При изследванията в интензивното отделение са локализирани няколко мозъчни контузии в лявата половина на главния мозък, които са отговорни и за поведението му.

Бяла на протест заради жестоко пребито момче (ВИДЕО)

"Момчето вече не е в кома, на моменти е буйстващ, неадекватен, неразбиращ къде се намира и какво му е състояние. Словесен контакт с него все още нямаме. Постепенно състоянието му се подобрява, но това са травми, които изискват дълго лечение. След 7-8 дни от травмата ще започнат късните усложнения, с които ще трябва да се справяме", обясни завеждащият неврохирургичното отделение на УМБАЛ-Русе д-р Огнян Игнатов.

Алекс е консултиран с неврохирург от Варна, за момента не се налага оперативна намеса. Въпреки това все още опасност за живота на 18-годишния младеж има, лечението му продължава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.