Районът около мястото на инцидента е отцепен

Мъж с моторна резачка рани петима души при нападение в офис на застрахователна фирма в швейцарския град Шафхаузен, съобщиха местни медии, цитирани от БГНЕС. Полицията съобщи, че не става дума за терористично нападение. 

Най-малко 35 жертви при самоубийствен атентат в Кабул (ВИДЕО)

Според информационния сайт „Блик“ полиция, линейки и хеликоптер са били изпратени на мястото на инцидента, регионът около него бил отцепен, а хората от магазините и пешеходците - евакуирани.

Трус от 6,7 по Рихтер удари Гърция и Турция, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Часове след нападението от полицията обявиха, че са разкрили самоличността на агресивния мъж. Той се казва Франк Вроузис и е на 51 години. През последните седмици живеел в гора в околностите на Шафхаузен.

Вроузис бил клиент на застрахователната компания, в чийто офис нахлул. Вероятният мотив за действията му бил отмъщение срещу агентите.

Бивш военен стреля по британски туристи край "Слънчев бряг" (ВИДЕО)

Сигналът за нападението в стария квартал на Шафхаузен е получен в 10.39 ч., предаде информационната агенция ATS.

"За момента е известно, че състоянието на двама от пострадалите е сериозно", съобщи говорителката на полицията в Шафхаузен Синди Беер.

Ранените са откарани в болница.

Очевидци, сред които и управител на магазин, разказали пред „Блик”, че нападателят размахвал резачка, а сред пострадалите имало и възрастен мъж.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.