За КНДР е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ, заяви той

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че за нея е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ, защото "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал", съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

По темата

Президентът говори по време на импровизиран брифинг на неговото частно голф игрище в щата Ню Джърси, където той прекарва отпуската си.

"Заплахите на Ким Чен-Ун излизат извън нормалните рамки и те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, или иначе казано - със сила, каквито този свят още никога не е виждал", заяви Тръмп.

По-рано вестник "Вашингтон пост" съобщи, позовавайки се на доклад на разузнавателните служби, че КНДР е успяла да произведе ядрени бойни глави, които могат да бъдат поставени на разработените от Пхенян ракети.

По данни на разузнавателните среди това е поредната крачка на Северна Корея към придобиването на статут на пълноценна ядрена държава.

Според анализ, проведен миналия месец от разузнавателното управление на Пентагона, към днешния ден Пхенян може да разполага с до 60 ядрени бойни заряди. Според независими експерти тази цифра може би е малко завишена.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.