Ще бъдат обсъдени възможни противодействия на ракетните изпитания на Северна Корея

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин поиска да бъде свикано спешно заседание на Съвета по национална сигурност заради заплахите от страна на КНДР.

ЗАПЛАХА КЪМ САЩ: Северна Корея планира удар срещу о. Гуам

„Срещата, в която ще участват министрите на отбраната и съветниците на президента по сигурността, ще се състои през втората половина на деня”, отбелязаха от президентската пресслужба в кратко комюнике, пише БГНЕС.

Тръмп заплаши Северна Корея с "невиждан огън и ярост"

По време на спешното събрание ще бъдат обсъдени възможните превантивни мерки срещу северната съседка на Република Корея, както и противодействието на нейните ракетни изпитания.

"Ако Северът пренебрегне нашите предупреждения и продължи с провокациите си, той ще се сблъска с решителния и мощен ответен удар от съюзниците ни", отбеляза по-късно председателят на Комитета по началник-щабовете на републиката.

САЩ и Южна Корея ще оказват максимален натиск над Северна Корея

Конфликтът между Пхенян и Вашингтон ескалира неимоверно, след като американският президент Доналд Тръмп публикува в Twitter коментар, че ще отговори на севернокорейските заплахи с „огън и ярост, каквито светът никога не е виждал”.

В резултат "войнствената риторика" между двете страни се засили и те си отправиха обвинения за "невъзможност за диалог" и заплахи за въздушни удари една срещу друга.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.