Там има няколко хиляди военнослужещи

Нова сериозна заплаха към Съединените щати. Северна Корея подготвя удар с ракети срещу американския остров Гуам в Тихия океан. Президентът Доналд Тръмп беше категоричен, че всяка заплаха ще бъде посрещната с "огън и ярост". 

Тръмп заплаши Северна Корея с "невиждан огън и ярост"

Комунистическият режим в Пхенян прави планове за ракетен удар по остров Гуам. Държавната агенция цитира високопоставен военен, според когото този план може да бъде задействан в мига, в който лидерът Ким Чен-Ун реши.  

Нови санкции срещу Пхенян (ВИДЕО)

Заплахата дойде след острото предупреждение на Тръмп.

„Най-добре за Северна Корея ще бъде да спре да отправя заплахи към Съединените щати, защо те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал”, заяви той.

Тръмп: Севернокорейските ракетни опити са заплаха за света

На остров Гуам, който Северна Корея иска да удари, са разположени 200 хиляди души – военни заедно със семействата си. Губернаторът на острова успокои хората, че в момента няма заплаха.

Съветникът по национална сигурност и Министерството на отбраната потвърдиха, че няма промяна в нивото на опасност от Северна Корея. Според информация, която се появи първо във в. „Уошингтън поуст”, КНДР е успяла да произведе достатъчно малка ядрена бойна глава, която може да бъде качена на ракета носител.

Разстоянието между комунистическата страна и острова е 3500 километра. По последни данни режимът в Пхенян има разработени ракети, които са с обхват над 10 хиляди километра. На последния парад Северна Корея показа ракетата „Хуасонг 14”, която може да носи и ядрена бойна глава. Според експерти, ако не бъде свалена по време на полета, е напълно възможно оръжие от този тип да достигне до остров Гуам.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.