Нарушаването на нощната тишина е абстрактно понятие, смята собственикът Веселин Борисов

"Това беше една показна акция. До момента не сме имало нито един съставен акт. Нарушаването на нощната тишина е много абстрактно понятие". Това заяви за "Здравей, България" Веселин Борисов, собственик на един от клубовете, проверени от вицепремиера Валери Симеонов през уикенда. 

СЛЕД ПРОВЕРКИТЕ В "СЛЪНЧЕВ БРЯГ": Вълна от шеги заля социалните мрежи (СНИМКИ)

"Имаме право да работим и това ще бъде доказано в съда. И когато това се случи, ние ще искаме да знаем кой ще поеме отговорност за тази акция и кой ще ни възстанови загубите", допълни той. 

"Контролираме силата на звука в заведението чрез уредбата за музика", поясни Данаил Петков, управител на клуба, в който беше арестуван известният DJ Станчо. Той изтъкна, че в клуба не е имало никакви нарушения. 

Симеонов: Контролът върху заведенията ще стане еженощен

В понеделник предстои Симеонов да обобщи проверките по морето от последните дни. Това ще стане на заседание на Координационния съвет по туризъм в Бургас.

Симеонов, заедно с екипи на НАП, полицията и Агенцията по храните, провери култови заведения по Южното Черноморие.

ОЩЕ ПРОВЕРКИ: Нощен клуб посрещна Симеонов с "Оставка" (ВИДЕО)

От НАП са констатирали издаване на фалшиви касови бележки, а здравните инспектори открили храни с изтекъл срок на годност. Констатирани са и случаи на неспазване на противопожарните норми.

Преди дни Валери Симеонов беше посрещнат с бурни освирквания и викове "оставка" при поредната проверка в курорта "Слънчев бряг".

В БИТКА ЗА ТИШИНАТА: Защо арестуваха DJ Станчо?

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.