Около 504 души живеят на един адрес

В столичния квартал „Захарна фабрика” тази нощ беше струпана тежка техника заради акцията по събарянето на незаконните ромски постройки.

Пет от 143 къщи, посочени за събаряне, вече са разрушени. Някои от тях са бараки, Докато други са солидни постройки. Общо 50 души са изведени днес от домовете си. Оказва се, че 540 души се водят на един и същи адрес. 

Премахнаха още 10 незаконни постройки в Асеновград (СНИМКИ)

„Заповедта за събаряне на постройките е изданена още през миналата година. Благодаря на органите на МВР, тъй като в момента се работи нормално и спокойно. Създали сме организация за извозване на багажа на хората, чиито къщи ще бъдат разрушени. И започна поетапно разрушаване на някои от бараките. Мой приоритет е нито едно дете да не остане на улицата”, коментира за „Здравей, България” Иван Божилов, кмет на район „Илинден”.

Започва описване на незаконните постройки в пловдивската „Шекер махала”

„Едно от семействата ще бъде настанено в общинско жилище, но те си подадоха документите преди две години. Всяко едно семейство има по 5-6 деца. Ще се постараем да не ги оставим да спят на улицата”, добави Иван Божилов, кмет на район „Илинден”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.