Гримьорката му изпратила две фактури в Елисейския дворец

Елисейският дворец ще трябва да плати 26 000 евро на жената, която е гримирала френския президент Еманюел Макрон през последните три месеца, съобщава френското издание "Льо Поан". 

СНИМКИ НА ЕМАНЮЕЛ И БРИДЖИТ МАКРОН ВИЖТЕ ТУК

Варна в трескава подготовка за визитата на Макрон

Наташа М. се грижила за външния вид на Макрон по време на предизборната му кампания и продължила да го гримира и след като той станал държавен глава на Франция. До момента тя е представила две фактури – една за 10 000 евро и една за 16 000 евро.

Нова пътна маркировка във Варна в чест на визитата на Макрон

Още с избирането на бившия министър на икономиката за президент, дамата си е осигурила стабилен работен ангажимент за следващите 5 години. Медии в страната изчисляват, че с тези темпове, сумата за президентски грим до края на мандата ще достигне 520 000 евро. От президентството обясняват, че гримьорката няма да бъде назначавана на постоянен договор, а ще бъде външен за институцията работник.

Френските медии пък напомнят, че външният вид на предшественика на Макрон – Франсоа Оланд струваше дори повече на данъкоплатците – неговият гримьор получаваше по 6000 евро месечно, а неговият фризьор – по 10 000 евро месечно. 

Репортер: Петя Желева

Вижте още: 

Брижит Макрон: Ако не бях избрала Еманюел, щях да пропилея живота си (СНИМКИ)

Френското президентство даде официална роля на Брижит Макрон (СНИМКИ)

Еманюел и Брижит Макрон на почивка - защо избраха Марсилия? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Макрон и Риана – на официална среща в Елисейския дворец (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.