Маршрутът на френския президент обаче се пази в тайна

Заради визитата на първата двойка, Варна вече е окичена с френски знамена. Работници трескаво полагат и нова маркировка.

Френското първо семейство ще кацне на летище Варна в четвъртък вечерта. Веднага след това ще бъде ескортирано до резиденция „Евксиноград”, където ще ги настанят в „Слънчевото бунгало”.

ОБИКОЛКА В ЕВРОПА: Еманюел Макрон пристига в България в четвъртък

В петък френският държавен глава ще има среща на четири очи със своя колега президента Румен Радев, а по-късно и с премиера Бойко Борисов. Сред темите, които ще се обсъждат, са двустранните отношения между България и Франция, развитието на икономическите и културни отнишения между двете страни, както и охраната на външната граница на Европейския съюз.

Варна в трескава подготовка за визитата на Макрон

Подготовката около правителствената резиденция „Евксиноград” кипи. Полагане на нова маркировка, подмяна на мантинели, почистване на трева и храсти. Всички бързат за предстоящото посещение на френския президент.

Френското президентство даде официална роля на Брижит Макрон (СНИМКИ)

Хората във Варна не обръщат голямо внимание на приготовленията. Полицейските сили в града обаче са подсилени заради посещението, а мерките за сигурност се пазят в тайна. Маршрутът на френския президент също се пази в тайна. Само френските знамена по варненските булеварди подсказват от къде ще мине той. Тайна остава и менюто за първото семейство, но със сигурност на официалните обеди и вечери ще се сервират само български ястия.

Репортер: Нивелина Няголова

Еманюел и Брижит Макрон на почивка - защо избраха Марсилия? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Радев и Борисов се срещат с Макрон във Варна

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.