Вижте какви ще бъдат приоритетите на отделните политически сили

Нов политически сезон и нова закана за вот на недоверие на правителството. Депутатите се събраха за първото си заседание след едномесечен отпуск. 

Власт и опозиция в спор кой по-добре ще бори корупцията

По новата традиция всяка нова сесия на Народното събрание започва с химна, а старата традиция на остри нападки от трибуната беше поизоставена.

Дали заради Курбан байрам, дали благодарение на лятната почивка, или просто като за добро начало - в пленарната зала се установи подчертано миролюбив тон. 

Каракачанов: Нужни са 90 млн. лева за военния флот

Опозицията обеща да помага да не се изложим пред Европа, но и напомни, че е опозиция. От БСП обявиха, че ще обсъждат внасянето на вот на недоверие към кабинета „Борисов 3”.

„За първи път имаме правителство, за което от първия му ден на власт да се говори за това кога ще падне. Престъпният свят пръв усеща слабостта на едно управление”, така червеният депутат Жельо Бойчев коментира криминалните случаи от последните дни.

Другата опозиция в лицето на ДПС също се затрудни да види добрите неща.

„Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме свидетели на дейности, характерни за клуб по самодейност. Така държава не се управлява. Оставете театрото на театрите. В тази връзка е подходяща народната мъдрост - ако имаш килограм брашно, дай го на майстор”, заяви Мустафа Карадайъ.

И ако ДПС само намекна за сдаване на властта, БСП почти посегна към нея. Дали и кога ще искат оставката на правителството, червените вероятно ще обсъдят на пленум в събота. 

Цвета Караянчева от ГЕРБ пък призова колегите си и от другите парламентарни групи да бъдат единни, за да се представим добре и по време на българското европредседателство.

Дано да има по-малко боричкания и повече мисъл за хората”, коментира Кръстина Таскова от ВОЛЯ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.