Няма нищо неизбежно, заяви американският президент

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че употребата на военна сила срещу Северна Корея не е нещо неизбежно и че предпочита да избегне военния вариант, без обаче да го изключва.

САЩ искат петролно ембарго срещу Северна Корея

"Военни действия със сигурност са вариант. Дали е неизбежно? Няма нищо неизбежно. Бих предпочел да избегна военния вариант, но това със сигурност е нещо, което може да се случи. Надявам се да не ни се наложи да използваме военна сила срещу Северна Корея. Ако го направим, това ще е много тъжен ден за Северна Корея", каза Тръмп след среща във Вашингтон с емира на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах. 

Северна Корея: Тествахме водородна бомба (ВИДЕО)

Президентът на САЩ увери, че съществува възможност да се постигне мир в Близкия изток в момент, когато американските усилия за възобновяване на мирните преговори между израелци и палестинци изглеждат в задънена улица.

Защо водородната бомба е многократно по-опасна от атомната?

"Мисля, че има възможност да се постигне мир. Ще направим максимума. Казват, че това е най-сложното и трудно споразумение, но може да се случи. Имаме изключително кадърни хора, които работят по този въпрос", заяви Тръмп.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.