Бенчо Бенчев заявява, че неговата кауза са пенсионерите

Общинар с „Ролс-Ройс”! Български политик кара кола за 200 000 евро и с това успя да ядоса лидера на БСП Корнелия Нинова.

Отскоро заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев притежава поръчков „Ролс-Ройс”. Появата му на празненствата по повод Съединението в Бургас нажежи страстите сред коалиционните партньори.

Бенчо Бенчев е в листата на БСП, но от гражданската квота.

НОВИЯТ ЛУКСОЗЕН АВТОМОБИЛ НА ОБЩИНАР ОТ БУРГАС РАЗГНЕВИ ХОРАТА

„Значи човек, за да се вози на такава кола, трябва да е навършил повече години. Тя е така по-тежка, по-бавн, не е като „Бентлито”. И реших да си взема „Ролс-Ройс”, защото ми омръзна да карам комбайни, примерно. Имам три комбайна, които струват повече от „Райлс-Ройса” като цени, но никой не снима комбайните, снимат колата. Там, където се трудя, никой не го интересува, интересуват се от удоволствието. Какво удоволствие да се возя по-нормално, да ми е удобно, виждате като офис е”, заявява Бенчо Бенчев.

Бизнесменът, който се занимава със зърно производство и строителство от години, разказва, че няма от какво да се страхува. Изкарвал си парите с честен труд, последователен бил и в политиката.

„Аз, за разлика от нашите политици, които си сменяха цветовете, аз не съм в никоя партия, освен в собствената си. „Достойна България” се казва и е коалиционен партньор с БСП, втори мандат, и смятам, че съм дал много повече на БСП, отколкото те на мен”, заявява Бенчев.

Обяснява, че е платил данъци върху 10 милиона лева само на една от фирмите си и не вижда нищо нередно в това на 65 години да си позволи луксозната кола.

„Аз съм член на централното ръководство на Съюза на пенсионерите, не знам дали знаете вие и за пенсионерите съм правил толкова много, дал съм собствени средства, отопление през зимата, покриви правих на един клуб -12 хиляди лева, постоянно им помагам финансово, аз живея с пенсионерите, даже са моя кауза”, коментира Бенчев.

Заплатата си като заместник-председател на Общинския съвет дарявал. Влязъл в местния парламент с ясната мисъл.

„Но аз имам моя философия за управлението на държавата - няма ляво, няма дясно. Има кадърни и некадърни хора. Няма леви, няма десни, защото едното без другото не може. Как може да се прави социална политика, ако нямаш средства, ако нямаш материални активи и пари?”, пита Бенчев.  

Въпреки че има досие и бил сърдит на комунистите, все още е с тях.

„В моето досие пише категория „Хулиган”. Знаете ли защо съм хулиган? Защото ходех с дълга коса и слушах „Бийтълс”, обяснява общинарят.

Сега обаче е наранен от думите на Корнелия Нинова, че се разграничава от него заради луксозната му кола.

„Аз също се разграничавам от нея”, заявява Бенчев.

На тема морал разсъждава философски.

„Взех да се убеждавам, че в тази държава, в тази България, трябва да си некадърен, прост, беден, за да те уважават, за да си морален. А морално ли ще бъде да скрия възможностите си и да карам някой „Москвич” или „Жигула”, коментира Бенчев.

Настоява за данъчна ревизия, за да изчисти името си след скандала с колата, очаква извинение от лидера на БСП.

„Другарката Нинова, когато говори, да е подготвена. Просто трябва да познава човека и тогава да говори за него. Аз не бих говорил за човек, който не познавам, да давам определения”, коментира общинарят. „Много хора съм чувал да казват, че Бенчо може без БСП, но БСП без Бенчо ще му е трудно и ако направят така, че да се разделим наистина, това, което получаваха като помощ всякаква - логическа и материална, щетите ще са много и наистина ще им е много трудно за в бъдеще. Говоря за бургаската организация, не за националната”, заявява Бенчев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.