"NOVA e единствената телевизия в момента, която излъчва български сериал", допълва актьорът

Юлиан Вергов се завръща на малкия екран с ролята на новия директор на болница "Свети Кирил" в четвъртия сезон на "Откраднат живот" по NOVA. Той е добре познат на зрителите с превъплъщенията си в киното и театъра. Вергов е и един от най-често сниманите български актьори в чужди филми. Дебютът му е на сцената на Народния театър в “Ромео и Жулиета”, последван от десетки роли на сцената и пред камерата. В интервюто си за вестник "24 часа" актьорът разказа за предстоящото си участие в сериала "Откраднат живот". 

- Защо се съгласихте да участвате в "Откраднат живот" и с какво ви привлече образът, който трябва да изиграете, г-н Вергов?

- Не мога да степенувам причините, но от една страна, заради самата инициатива на NOVA, че подкрепя българското кино. Това е единствената телевизия в момента, която излъчва български сериал. Второ, заради Евтим Милошев - той остана единственият, който се занимава с правенето на сериали. Трето, защото "Откраднат живот" ми харесва - колегите ми допадат, екипът е фантастичен. Аз казах, че няма да ги степенувам, но пак почнах да го правя. Ролята много ми допадна - на директор на болницата с ясно изразен стремеж да си дойдат нещата на мястото.

По темата

- С какво героят ви ще е интересен на зрителите и с какво е интересен за вас?

- Въпросът е дали ще им бъде въобще интересен на зрителите (Смее се). Предстои да видим. За мен героят е интересен, защото зад фасадата, с която той се появява в болницата, стои нещо съвсем друго. Има много резки и изключително експанзивни обрати в поведението му, но освен всичко друго ми хареса, че е лекар, който идва от чужбина, а не да заминава за там, както за съжаление в последно време се случва в България. И явният отпор, който се опитва да даде на притискащите го обстоятелства.

- Как се справяте с терминологията?

- С нея нямам проблем. По-големият проблем е боравенето с медицинските инструменти, което трябва да бъде изключително прецизно, за да изглежда реалистично на екран. Но слава Богу, благодарение на лекарите консултанти и на Марги, която е действаща медицинска сестра, и до голяма степен на Наум Шопов, успявам да се справям.

- Новият сезон на "Откраднат живот" се казва "Чуждо тяло" и вие сте такъв за останалите от екипа. Как ви приеха в този вече сработен състав?

- Радушно - с по-голямата част от колегите се познавам, с част от техническия екип също съм работил преди време в различни проекти, но бързо ме приеха и се получиха нещата. "Дрийм тийм" са събрали много готин екип и са успели да ги направят едно цяло, всички вървят в една посока, достатъчно мотивирани да си свършат работата.

Цялото интервю с актьора Юлиан Вергов може да прочетете във вестник "24 часа".

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.