Колоездачите ще изминат маршрут от 13 км, който преминава през много паркове

На 22, петък, от 10.00 ч. до лятната сцена на Борисовата градина ще стартира велопоход "Заедно с велосипед" в рамките на провеждащата се в София Европейска седмица на мобилността.

РЕКОРД: Британец обиколи света с колело за 78 дни (ВИДЕО)

Обиколката продължава през Ловния и Южния парк. Колоездачите ще изминат маршрут от 13 км, който преминава през много от парковете на София.

Кои са най-честите нарушения на велосипедистите?

Във велообиколката ще вземат участие и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, чиято мисия е борба с диабета и подкрепа към спорта и здравословния начин на живот.

Британец ще обиколи света на велосипед за 80 дни

За всички останали, които няма да бъдат на колело, са подготвени много забавления със зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за най-малките. Те също могат да пристигнат на велопразника със своите колела или тротинетки.

С колело през повече от 40 държави и 4 континента

Европейската седмица мобилността преминава под знака на Европейската комисия и под мотото "Заедно стигаме по-далеч" и беше наситена с разнообразни изяви във всички райони на София.

Във връзка с велопохода от 00.00 до 19.00 часа на 22 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства:

- на бул. „Витоша” между ул. „Алабин” и бул. „Александър Стамболийски”;
- на пл. „Кн. Александър І”;
- на ул. „Леге”;
- на ул. „Съборна” между пл. „Св. Неделя” и ул. „Леге”.

От 8.00 до 19.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в зоната, ограничена от: бул. „Кн. Александър Дондуков”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Христо Ботев”, бул. „Александър Стамболийски”, с изключение на граничните улици и булеварди и автомобилите обслужващи мероприятието, като се пропускат колите на масов градски транспорт, както и автомобили на сватбени тържества и на живущите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.