Причините - икономиката на ЕС и световните кризи, които ни заплашват

„Пожелавам успех на канцлера Меркел и да състави бързо правителство. Европа има нужда от бързо правителство в Германия”. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

Той заяви още, че кризите в света са много, а Европа реагира сравнително по-бавно на външните опасности.

Борисов към Меркел: Изборната победа е признание за политиката Ви

„Удивявам се на това, което се случва в Корея. И че това не е първа, втора, трета и последна новина. Гледам по телевизията, това да летят бомбардировачи, изтребители, да са вкарани там руски, китайски, американски формирования от най-висок клас, просто това или трябва да свърши, или ще доведе до такава развръзка, която на пръв поглед на нас ни се вижда далече, но ще е фатална и за Европа. Защото когато стане криза отвъд океана, или както е в случая Корея, веднага се отразява на Европа”, заяви Борисов. И припомни финансовата криза, която се отрази най-тежко на Европа.

Четвърти мандат за Ангела Меркел (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Другите държави, които имат вертикално управление, много по-централизирано се справят с такива криза, докато при нас Европейски съвет, отделни парламенти, отделни държави, ЕП, ЕК, много по-бавно и по-трудно се реагира. Но пожелавам успех на канцлера Меркел и да състави бързо правителство”, заяви Борисов.

Меркел: Очаквах по-добър резултат (ВИДЕО)

„В много от държавите техните конституции не са като българската със служебно правителство, виждате Холандия колко е време е без правителство, но си управлява старото правителство. Близо вече 6-8 месеца нямат правителство. Дай Боже това да не се случи в Германия, защото и България е много вързана с европейската икономика. Освен европейските фондове, всичко, което виждате, дори един Пловдив, износът вече за радост е главно за ЕС и от там са големите постъпления, които идват”, отбеляза още премиерът. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.