Отговаря ли възнаграждението на стреса в тази професия?

Силно натоварен въздушен трафик и липса на кадри за управлението на самолетите. Ръководството на въздушното движение започна поредна кампания за нови служители, след като броят на полетите това лято се е увеличил с близо 5%. Само през летния сезон за обработени 330 000 полета.

Цифри, букви и монитори с  необятна информация, а зад тях стотици пътници и техните дестинации. Животът им е в ръцете на пилотите, но и на специалистите на земята.

Всяка година желаещите да станат ръководители на полети са около 400. От тях успяват едва 30-ина души. В залата, в която се обучават новите ръководители на полети, те трябва да се научат как се управляват 7000 души в един момент в небето.

България е страната с най-висок обем на трафик в небето на Балканския полуостров. Стартовата заплата на един ръководител на полети е около 2500 лева. А ръководителите вярват, че колкото повече чифта очи гледат в монитора, толкова по-добре.

Кандидатурите си за работа в РВД можете да подавате до 16 октомври. Нужно е да сте под 30 години, да имате висше образование, добър английски и железни нерви. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.