Te обсъдиха предизвикателствата пред двете държави

В рамките на официалното си посещение във Франция министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе в сряда среща с министъра на въоръжените сили на Франция Флоранс Парли, съобщиха от Министерството на отбраната.

По време на разговорите министър Каракачанов заяви, че след посещението на президента на Френската република Еманюел Макрон в нашата страна двустранното сътрудничество между двете държави е еволюирало и е придобило нов решителен тласък.

Българският министър на отбраната представи приоритетите в трите основни направления в отбранителната политика на правителството - модернизация и превъоръжаване на въоръжените сили, подобряване на социалния статус на военнослужещите и приноса на България към отбранителните способности на НАТО и Европейския съюз. 

"За укрепването на стабилността на Балканите България вече е направила първата крачка с подписването на договора за сътрудничество с Македония. Нашата страна ще продължи да подкрепя евроатлантическата интеграция на западната си съседка, както и на останалите държави в региона", посочи министър Каракачанов.

Министърът на въоръжените сили на Френската република Флоранс Парли изрази задоволство от усилията, които България полага и заяви подкрепата на Франция в областта на обраната по време на европредседателството. 

На срещата двамата министри обсъдиха и темата за доброволчеството в армията. Беше посочено, че във Франция след терористичните атаки доброволчеството е набрало скорост, докато в България има отлив и трудности в набирането на кадри за служба в армията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.