Проф. Петров си подаде оставката, защото е човек на честта, коментира д-р Красимира Иванова

 „Проф. Николай Петров си подаде оставката като министър на здравеопазването, защото е човек на честта”, коментира пред NOVA сестрата на премиера Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова, която работи от 35 години в системата на здравеопазването. В момента тя е началник на отделението по неонатология в столичната АГ болница „Света София”.

СЛЕД ОСТАВКАТА НА ПЕТРОВ: ГЕРБ подозират сценарий на служебния кабинет

„Аз съм убедена, че проф. Петров ще защити името си, но ще го направи не от позицията на министър, а на лекар, професионалист и човек. Аз мисля, че той постъпи правилно, защото от позицията на свободен човек, той може да се защити по правилния начин”, коментира д-р Иванова и добави:  

„Смятам, че проф. Петров и неговият започнаха доста големи реформи, които досега не са правени. Аз предполагам, че той е знаел в какво стъпва. За мен случилото се е атака – заради това, че най-вероятно се нарушават големи интереси” .

СЛЕД ОСТАВКАТА: Кой ще поеме здравеопазването?

„Министерството на здравеопазването управлява третия по обем бюджет в държавата. Става дума за изключително много пари. Може би и там се получава някакъв конфликт в каква посока биха тръгнали тези пари”, каза още тя.

Д-р Иванова призна, че с премиера имат споразумение. „Той не разбира от бебета, аз не разбирам от политика. Може би се е случвало 2-3 пъти да го попитам нещо от чисто човешко любопитство, отговорът му е бил „Не ти трябва да знаеш”, обясни тя.

„Той винаги държи семейството си много настрани от политиката и от собствените си решения, от което аз и моите близки сме много доволни. Моята съвест е изключително спокойна, че никога и в никакъв момент аз не съм си позволила да се намесвам в каквото и да е било”, подчерта д-р Иванова.

Наскоро тя се сдобила с още двама внука.Близнаците Борис и Красимир са родени преди малко повече от седмица. „Синът ми определи имената. Той много искаше едното бебе да се казва Борис – това е името на нашата фамилия и на моя дядо по баща. Моят брат е кръстен на него. Синът ми каза: „В семейството на баба и дядо е имало Краси и Боби и аз искам и в моето семейство да има Краси и Боби”, обясни д-р Иванова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.