Това не е единичен случай, предупреждават ветеринари

Кучето на певицата Катя Близнакова е погълнало отрова по време на разходка в столичния Южен парк. Преди дни тя извела едногодишния френски булдог Руфас на обичайната сутрешна разходка.  

"Видях, че налапа нещо като сладка, с пудра захар отгоре и понеже не му разрешавам да взима нищо от улицата, го изхвърлих. Разходихме се още малко, след което той повърна и започна да трепери, аз разбрах , че става нещо", разказа тя. Оказало се, че Руфас е погълнал бонбон поръсен с отрова.

Жители на Перник - на протест заради отровени кучета

"Започнаха страшни мъки, започна да излиза пяна от устата му, гърчове и веднага го заведох на лекар, промиха му стомаха", обясни Катя Близнакова. Булдогът не е единственото домашно животно в района на "Лозенец", което е пострадало от подхвърлена на улицата или в парка отрова, разказват от няколко ветириналрни клиники в района. през лятото случаите са били по няколко на седмица.

Кучето използва мимики, за да комуникира с човека

Симптомите при отравяне са слюноотделяне и пяна от устата, повръщане, диария, дезориентация, превъзбудa, треперене. Освен за домашните любимци, лакерите предупреждават, че отровите са опасни и за хората. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.