Класическият музикален фестивал за деца и родители стартира от 12 ноември

Тази неделя, 12 ноември, Фортисимо Фамилия се завръща със своя нов сезон. В продължение на 7 месеца той ще представи 7 класически концерта за деца и родители. По традиция, концертите ще бъдат на голяма сцена в зала "България". Първият от тях е "Лешникотрошачката" (12 ноември), а последният -  #отело (27 май). За пета поредна година във Фортисимо Фамилия ще се включат не само големи български музиканти, но и театрална и кино актьори. Диригенти на концертите ще бъдат Максим Ешкенази, Славил Димитров, Павел Златаров и Найден Тодоров.

Месец след старта на Фортисимо Фамилия, почитателите на големия композитор Джон Уилямс ще могат да чуят музика от най-известните му филми под диригентската палка на Максим Ешкенази. На 7 декември в Софийска филхармония ще звучат култови теми от “Междузвездни войни”, "Индиана Джоунс", "Хари Потър", "Джурасик парк", "Сам вкъщи", "Супермен" и "Извънземното".

След космическо-приключенската декемврийска сага, през януари Фортисимо Фамилия продължава с "Приказка за Менделсон и Малкия Ото" (21 януари) - концерт с участието на актьорите Герасим Геориев-Геро и Иван Юруков. През февруари концертът от фестивалния цикъл е "Приказка за триангъл и концертен орган" с участието на Деян и Дарин Ангелови. Мартенският концерт на Фортисимо Фамилия е "Бетовен девета" с Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, през април ще чуем "Приказка за валса" с Лео Бианки и Богдана Трифонова. Програмата на Фортисимо Фамилия за сезон 2017-2018 ще приключи на 27 май с #отело, концерт с диригент Максим Ешкенази, който ще излезе на сцената в компанията на Захари Бахаров, Михаела Филева, Весела Бабинова и Валери Турманов.

Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлай от www.ticketsbg.com или на място от касите на зала "България". Пълната програта на фестивала можете да намерите ТУК.

Фортисимо Фамилия се провежда, благодарение на Софийска филхармония и Фондация "Америка за България".

Редактор: Elena Mehandzhiyska