Възможно ли е това да е новата "мода" сред подрастващите?

Любителското видео, заснето във Варна предизвика остри реакции в социалните мрежи. Възможно ли е наистина учениците да организират боеве между си? И това ли е новата „мода” сред подрастващите?

Инцидентът е станал в почивен ден в центъра на Варна. А от заснетите кадри се вижда как две момичета се бият ожесточено на улицата в присъствието на свои съученици. Твърди се, че двете момичета били приятелки, но помежду им възниква конфликт. Момичето, проявяващо агресия е от училище „Стефан Караджа”, а набитата девойка - от Музикалното училище във Варна. Предполага се, че децата са се организирали, за да може двете момичета, заснети в клипа, да се срещнат и да разрешат проблема си публично.

Ученик в безсъзнание след нелеп инцидент в час по физическо

„Получих този клип в неделя с послание: „Вижте това и да видим как се справяте с агресията”. Веднага трябваше да проверим дали името на ученичката, което беше споменато, наистина учи в назованото училище. Проверката в електронната система на управлението показа, че от 15-и септември тя вече е ученичка на друго училище – „Стефан Караджа”. Директорът на училището веднага представи свое становище с предприетите педагогически мерки”, разказа за „Здравей, България” началникът на Инспектората по образованието във Варна Венцислава Генова.

Бащата на младежа, пребил медсестра: Според мен е бил забъркан в секта

Инспекторатът е подал сигнала в Областната дирекция на полицията. В момента се очаква информация от страните, които работят по случая, включително и становище от Детската педагогическа стая.

„Ученичката е при нас от 15-и септември. Майка й настояваше да бъде преместена при нас, като сподели, че самото дете е било обект на агресия в предишното училище. Но досега тя не е имала прояви на агресия в училище”, заяви за „Здравей, България” Даниела Петкова, директор на училището, в което учи момичето, проявяващо агресия в заснетия клип.

СЛЕД ПОБОЯ НАД КОНТРОЛЬОР: Настояват за повече полиция и по-тежки наказания

„Проблемът с доверието и с лидерството са много важни за българското училище. Не трябва да разглеждаме само момичето насилник, но и всеки, който е извадил камера и е започнал да снима. Това е гладиаторска битка, която не би се случила, ако нямаше тези окуражаващи викове”, коментира Младен Владимиров, училищен психолог.

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.