Според адвоката на обвиняемия за убийството на Георги в Борисовата градина на местопрестъплението нямало никакви следи от клиента й

Синът ми е невинен и вече е много разочарован от правосъдната ни система”. Това каза в ефира на „Здравей, България” Сребрина Гаджева – майката на Йоан Матев, който е обвинен в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Адвокатът на Матев - Стоянка Маркова, пък подчерта, че няма икакви категорични доказателства за това, че именно клиентът й  е отнел живота на 15-годишното момче.

СЪДЪТ РЕШИ: Йоан Матев остава в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

По ножа, с който е извършено престъплението, няма следи от Йоан. Телефонният номер, който е засечен от клетката на мобилен оператор в района на престъплението, не е на клиента ми. В онзи момент той не е носел никакъв телефон”, категорична е защитничката.

Дори съучениците на Йоан не казвали категорично, че именно той е човекът от разпространените от полицията видеозаписи от минутите след убийството.

На местопрестъплението са открити следи от кръв на две жени или момичета – по салфетка и тоалетна хартия, които били хвърлени до пейката, на която издъхна Георги”, каза още Маркова.

Адвокатът на Йоан Матев: По оръжието няма негови отпечатъци (ВИДЕО)

Майката на Матев каза още, че показанията на по-малкия й син Марсел, който каза, че брат му му е споделил подробности за убийството, не са взети „съвсем коректно”.

След разпита Марсел беше изключително травмиран”, каза Гаджева.

Тя отрече Йоан да е променил начина си на живот и външния си вид в месеците след престъплението, както твърди прокуратурата.

Вуйчото на убития: Да съдят Йоан Матев като възрастен (ВИДЕО)

Той постоянно тренира фитнес, а не смятам, че това да пораснеш в тийнейджърските си години, е престъпление”, категорична е майката.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

След излъчването на интервюто от Софийската градска прокуратура коментираха за NOVA, че по делото са събрани достатъчно доказателства и именно въз основа на тях е повдигнато обвинение на Матев. Но коментарът по тези доказателства е предмет на съдебното следствие, и затова няма да ги обсъждат в медийното пространство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.