Междувременно ВОЛЯ продължава бойкота си срещу червения депутат Иво Христов

В парламента отново тръгна спор за това кой с кого да управлява. ДПС даде заявка за властта. И отново се обяви против участието на националистите в нея. От ГЕРБ ги порязаха.

В момента за мога да заявя, че управление с БСП и ДПС е невъзможно”, коментира председателят на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов.

За бъдещето думата била на гражданите. А ДПС припомни миналото.

"Галъп": Според 79 на сто от българите не трябва да има предсрочен вот

Пред Борисов имаше четири опции: да управлява сам, с БСП, с ДПС или с Патриотите. Той избра най-неевропейската”, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Въпросната опция била управление с националистите, които ДПС се закани да демонтира от властта. Но така и не уточни дали демонтажът означава предсрочни избори или пък оферта да замени днешния коалиционен партньор. Така или иначе, на този етап, им отказаха и двете.

Политическата интрига идва в навечерието на две ключови събития - Конгреса на ГЕРБ в неделя и опозиционния вот на недоверие срещу правителството.

Междувременно ВОЛЯ продължава бойкота си срещу червения депутат Иво Христов.

Депутатите от ВОЛЯ напуснаха пленарната зала заради Иво Христов (ВИДЕО)

Пътят от 80% български народ дебили до 80% български народ дебили в концлагерите е много кратък”, коментира лидерът на партията Веселин Марешки.

Неговите депутати искат оставката на Христов. И напускат залата при всяка негова поява в нея.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.