Етническият мир за България е безалтернативен, добави още лидерът на партията

Етническата толерантност ГЕРБ я пази като зеницата на окото си. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в заключителното си слово на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията. "Българските мюсюлмани, а и от другите религии, са наши не само сънародници, те са наши приятели, наши братя", заяви Борисов.

Бойко Борисов е преизбран за лидер на ГЕРБ (ВИДЕО)

"Трябва да продължим по този начин. Не се подвеждайте да се говори на националистическа вълна", обърна се той към събранието.

"Етническият мир за България е безалтернативен. При най-малък етнически конфликт, ще настъпят непоправими поражения в страната", подчерта премиерът. В ГЕРБ езикът на омразата, езикът с епитети и обиди е забранен, каза той. "Нашите партньори са самостоятелни партии, имат своята политика, не може да се месим в нея. Когато е можело, съм настоявал да си мерят приказките", коментира Борисов по отношение на Обединените патриоти.

По отношение на кадровите промени като случаите с оставката на председателя на парламента Димитър Главчев, на министъра на здравеопазването Николай Петров, на депутата Антон Тодоров, Борисов подчерта, че ГЕРБ няма право на грешки, нито има право на губене на време.

По думите му не така постъпва опозицията при подобни случаи. "Аршинът е различен. Но и затова пък народът ни избира три пъти. Ние трябва да доказваме, че когато сме сбъркали, имаме реакция", отбеляза Борисов. "Сурови, жестоки сме към кадри, които цял живот са си градили кариера. Но така ще бъде, затова много искам да внимавате", подчерта той.

"Доволен съм, че на нашия конгрес се говори за нашите си проблеми и какво трябва да правим ние. Само от нас си зависи", каза още лидерът на ГЕРБ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.