"Става дума за див популизъм", заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова

Бюджетът за догодина - под въпрос. БСП ще атакува пред Конституционния съд приетия в четвъртък вечерта закон за държавните финанси. 

Според Левицата той е претупан и приет "на тъмно". В частност - причината е процедурна неразбория, при която управляващите без да искат подкрепиха предложение на БСП за допълнително финансиране на два храма. Грешката беше поправена, но на своеобразно трето гласуване, което според БСП е абсолютно недопустимо. 

Вдигнаха майчинските за втората година с 40 лв.

С блъскане по банките. В такава среднощна обстановка проби предложението на БСП. В сходна среднощна обстановка беше и отменено.

„Виждаме опити за провокация, за да се повиши градуса на напрежението”, заяви Цветан Цветанов.

Напрежението се повиши след пре-пре-гласуването, което отписа допълнителните 1,3 милиона лева за катедралния храм „Свети Александър Невски” и Зографския манастир. 

Защо депутатите заседаваха до 3.00 ч. през нощта?

„Парламентарната група на БСП заявява, че дава процедурата по приемане на Бюджет 2018 на Конституционния съд”, обяви Жельо Бойчев. 

Защото, убедена е Левицата, мнозинството превърнало парламента в „мокър печат” за правителствените решения. За главен виновник беше нарочен финансовият министър  Владислав Горанов, който пося опозиционен гняв още предишната вечер при обобщението си от приемането на бюджета.

Депутатите отново подхванаха бюджета за 2018-а

„Там, където дебатите бяха смислени, бяха смислени. Там, където бяха безсмислени, бяха дълги”, заяви Горанов.

„Властта в България произтича от народа, а оттам и от Народното събрание. Не омеж министър Горанов да налага волята си над българското Народно събрание”, заяви Жельо Бойчев.

Червените не вярвали на обещанията, че пари за храмовете все пак ще се намерят и без да са специално записани в бюджета. 

Депутатите запазиха годишния размер на партийните субсидии

„Това е част от демагогията”, смята Васил Антонов.  

„Колегите от БСП се опитват от всяко нещо да направят скандал”, коментира премиерът Борисов.

Точно демагогия заподозряха управляващите зад действията на опозицията. И от своя страна обвиниха БСП, че закъснели с предложението си.

 „Не знам какви са целите. Мога само да подозирам, че става въпрос за див популизъм и нищо повече”, коментира Менда Стоянова.

Нарушение на правилника според ГЕРБ няма.

„Радвам се, че БСП са решили да дадат този случай на Конституционния съд, за да стане ясно, че тук нищо противоконституционно няма”, заяви още Менда Стоянова.

Тя посъветва левицата занапред да си внася предложенията по надлежния ред. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари
.