Вътрешният ни министър получи неочакван подарък

Кратка церемония по символичното предаване на председателството на Съвета на ЕС от Естония на България в частта "Вътрешни работи" се състоя в Брюксел в четвъртък, съобщава БТА.

Естонският вътрешен министър Андрес Анвелт подари каска на българския си колега Валентин Радев, като му пожела да е добре защитен и да прояви сила през следващите шест месеца.

В работен план участниците в заседанието обсъдиха и въпроси, свързани с възстановяването на нормалното функциониране на Шенгенското пространство.

Министър Радев проведе кратка работна среща с британския министър на вътрешните работи Амбър Ръд. Двамата обсъдиха приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. По време на срещата бе заявено взаимното желание и готовност за спазване и развиване на високото ниво на сътрудничество и информационен обмен в областта на вътрешните работи след Brexit.

Работата на формата "Правосъдие и вътрешни работи" продължава. Очаква се Валентин Радев ще представи и приоритетите на Министерството на вътрешните работи, заложени в програмата на правителството по време на българското председателство на ЕС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.