Общината е първенец по събиране на данъци и инвестиции на местно ниво

30 милиона лева повече в бюджета на София за 2018 г. Общината е първенец по събиране на данъци и инвестиции на местно ниво. 

ПАРИТЕ НА СОФИЯ: Представят проекта за бюджет на столицата за 2018 г.

1,433 млрд. лева - с толкова ще разполага София догодина. В тази сума собствените приходи на общината са малко по-малко от половината. От данъци в хазната влизат 103 милиона лева, а за почистването на града от такса „Смет” се събират още 200 милиона лева. 

Всеки четвърти работник у нас – със заплата под средната

Равносметката за 2017-а показва, че държавата отделя от бюджета си 311 лв. годишно за всеки жител на Столичната община. За какво ще се харчи през идната година провери екип на Новините на NOVA.

ОКОНЧАТЕЛНО: Парламентът прие държавния бюджет за 2018 година

Ремонтът на площад „Славейков” и улица „Граф Игнатиев” по план трябва да започне на пролет, а в Бюджет 2018 вече има планирани пари – 13 милиона лева. След ремонта броят на сергиите ще бъде намален.

По бюджет и през следващата година ще има ремонти, които ще струват близо 104 милиона лева. Булевардите „Тодор Каблешков”, „Скобелев” и „Шипченски проход”  ще се ремонтират. Ще се инвестира още в Северната скоростна тангента и трамвайно трасе на бул. „Цар Борис III”.

Бюджет 2017 също беше с акцент върху малките улици. Въпреки това квартал „Горна баня” чака приоритетните вътрешно квартални ремонти и през 2018-а.

Борбата с мръсния въздух влиза в Бюджет 2018 под формата на разход за 142 нови автобуса на природен газ, 20 електробуса и вноска от 327 милиона лева по сметката на трети метродиаметър. Общинският съвет трябва да гласува как ще се харчат парите на столичани до края на годината.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.