Не пропускайте старта на поредицата тази вечер от 21.00 ч. по NOVA

Българската лента "Воевода" ще завладее телевизионния ефир с първия епизод от минисериала тази вечер от 21.00 ч. по NOVA. В три поредни дни зрителите ще могат да видят хитовата продукция, която разказва за живота на Румена - майка, принудена да се наложи в суровия мъжки свят. Идеята за филма, вдъхновена от разказа "Румена Войвода" на Николай Хайтов, се ражда в главата на режисьора Зорница София преди седем години на Коледа. Въпреки това, тя споделя, че Румена е завладяла въображението ѝ още като дете.

NOVA е първата телевизия в България, която получава телевизионни права за излъчването на “Воевода” на малък екран и за пореден път затвърждава подкрепата си за качествените български кино продукции и сериали, предоставяйки възможността на зрителите да се насладят на завладяващата история в същата година на голямата премиера на филма в кината.

По темата

В интервю за vesti.bg Зорница София разказа повече за себе си и продукцията. 

"Най-неочаквано и най-велико за мен беше любовта и емоцията на публиката. Никой не очакваше 90 000 зрители в кината. Не очаквахме, че хора ще гледат филма по три пъти на кино. Аз си мислех, че правим един интимен, личен филм за жена в трудни времена, за малкия човек срещу валяка на порядките. Това, че докосна и направи съпричастни толкова много зрители за мен е чудо, а най-благодарна съм за писмата, които получих, може би около 500 с едни невероятни думи, които ми е неудобно да повторя. Само това да беше – стига ми", разказва Зорница.

"Голямото страдание на Румена е в невъзможността да бъде и майка с майките, и воевода с воеводите, и жена с жените".

- Как бихте се описали най-кратко на човек, който никога не Ви е виждал досега?

"Нямам реалистична представа, чувам разни неща за себе си и обикновено се изненадвам. Стремя се да се изучавам и развивам в процеса - и на работа, и на живеене. Така ми е интересно, а когато престане, се самопровокирам с нещо, от което ме е страх, и така изменям усещането ми за "себе си".

- За какво мечтаете?

"Мечтая си за къщичка на дърво или глинена - нещо, което сама да направя с ръцете си, да е мъничко, да е в природата и там да изчезвам".

"Откривам, че съм най-щастлива, когато съм полезна, личните постижения не ми стигат. Затова и част от усилията и мечтите ми са насочени в каузи, някои ги споделих, други са още бебета и им трябва покой и здрава храна".​

Цялото интервю с режисьора и едно от главно действащо лице във "Воевода" може да прочетете във vesti.bg

Не пропускайте премиерния за българския ефир филм "Воевода" - тази вечер, 12 декември, от 21.00 ч. само по NOVA.