Ангел Попов е обвинен в измама

Прокуратурата повдигна обвинения на действащия заместник-министърът на транспорта Ангел Попов. Той е разследван за измама.

Според държавното обвинение, Попов е искал пари срещу уреждане на разрешителни за превоз. Случаят е от времето преди да бъде назначен в Министерството на транспорта. 

БСП с нови обвинения към ГЕРБ за спорни назначения във властта

Според прокуратурата  през август 2012-а година Попов е поискал от собственик на транспортна фирма 8 000 евро. "Сумата е била – предложена, поискана и взета от негови колеги-превозвачи, за да бъдат уредени съответни разрешителни", обясни главният прокурор Сотир Цацаров. 

Документите се издават от Министерството на транспорта, а броят им е ограничен.  Собственикът на транспортната фирма вече имал 4 такива, но му трябвали още толкова – именно за тях заместник-министърът обещал да помогне, твърдят от прокуратурата.

След повдигането на обвиненията, Ангел Попов отказа да застане пред камерата на NOVA, защото нямало какво по-различно да каже от това, което е казал през октомври в студиото на „Здравей, България”. Какво точно каза той тогава вижте ТУК. 

От прокуратурата са категорични, че имат събрани свидетелски показания, който доказвали измамата. Ако бъде признат за виновен заместник -  министърът може да получи от една до шест години затвор. В момента Попов е  на свобода, с мярка "подписка".  

Зам.-министърът, обвинен в изнудване: Ще заведа дела, ще спечеля и ще даря парите

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.