Образуваха се километрични задръствания на изходите на големите градове

Стотици хиляди тръгнаха на път. Километрични задръствания се образуваха на изходите на големите градове, а в София електроавария блокира движението в центъра на града. Огромни струпвания на хора имаше и в търговските центрове.

Изключително интензивният трафик на всички изходи на София вече е факт. 300 000 автомобила се очаква да напуснат столицата. Най-натоварената посока е автомагистрала "Тракия". Заминаващите с автобуси и влакове също вече са на път.

Още в следобедните часове задръствания запушиха центъра на София. Образуваха се километрични колони не само заради хилядите, тръгнали на път. Градският транспорт също блокира след авария на тролеи и трамваи. В моловете пък се пазарува като за последно.

Екипите на полицията в цялата страна работят на пълни обороти. Засилено е присъствието и около търговските центрове и по пътищата на страната.

За голямото пътуване са предвидени още 18 200 седящи места във влаковете и 1000 в спалните вагони. Опашки на касите на Централната гара в София имаше през целия ден. Най-натоварените линии са от София за Плевен, Варна, Видин и Бургас.

От София за страната пътуват и стотици автобуси. Тази година обаче продадените билети са по-малко.

Важна информация за пътуващите е, че от днес се продават новите винетки, а всички, които ще пътуват към Сърбия, трябва да знаят, че от 1 януари се въвежда тол такса за новооткрития участък от магистралата Димитровград - Ниш. Тя ще се плаща само от автомобилите, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в обратна посока.

Таксата за леки автомобили в една посока ще бъде 190 сръбски динара, или около 1,60 евро. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.