Увеличават се даренията от българите в чужбина

Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на спасения детски живот продължава. Над 2 милиона лева достигна набраната сума за петнадесетото  издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Румен Радев, съобщиха от президентството.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Към момента са изпратени над 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили близо 1 525 000 лв., a над 16 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

"БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА": Вдъхновяващият пример на 10-годишната Ирен

„Тази сума е символ на солидарността ни”. Това заяви в ефира на NOVA продуцентът Евтим Милошев.

„Концертът се получи, защото имаше благородна кауза и имаше толкова много артисти, които дадоха своята енергия, своя талант”, коментира Милошев.

По думите му се увеличават даренията от българите в чужбина.

Тази година "Българската Коледа" се фокусира върху ранната диагностика и ефективното лечение. През цялата година можем да превеждаме пари по сметка, както и да дарим 1 лев с SMS на номер 1117.

Само през 2017-а "Българската коледа" е помогнала на 474 деца. Със събраните миналата година средства 30 лечебни заведения в страната са получили техника и апаратура за около два милиона лева.     

За 14 години съществуване „Българската Коледа” е събрала 30 млн. лева за лечението на деца и закупуването на съвременна апаратура. Даренията са променили живота на близо 3 800 болни деца.

Инициативата е целогодишна и не приключва със снощния концерт. Сметките, SMS-ите и линиите за дарения остават отворени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.