Вижте как изпращат 2017-а в различните български градове

Цяла България е в трескава подготовка за посрещането на новата 2018-а година.

Благоевград се подготвя за празнично веселие с вино и много танци. Кулминацията тази вечер ще е на площад „Георги Измирлиев”. Сред най-очакваните изпълнители е емблематичният ансамбъл „Пирин”.

Новата година вече дойде на някои места по света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Празнуващи от цялата страна пък пристигнаха във Варна. Часове преди настъпването на новата година хиляди туристи вече са в хотелите, а варненските ресторанти са готови да посрещнат своите гости - предимно българи и румънци.

На площада във Варна от сцената ще блестят звезди като Гери Никол и БТР. Празничните фойерверки започват точно в полунощ. Светлинното шоу ще продължи около 10 минути и включва над 240 ефекта. На концерта на централния площад ще има засилено полицейско присъствие. Ще има и осигурени допълнителни автобуси до 2 часа след полунощ. 

Строги мерки за сигурност за празничния концерт в София

По-малко хотели за новогодишната нощ, но с почти запълнена база - това показват данните на туроператорите по морето. Ресторантите пък се надпреварват да привлекат гости с деветстепенни менюта и кулинарни шедьоври.

Хиляди туристи ще се насладят на българските ястия и в зимните курорти. Боровец, Пампорово и Банско също са пълни за празника. Най-притегателни обаче са пистите.

Репортери: Екатерина Николова, Нивелина Няголова 

Вижте още: 

Как се подготвят в Банско за посрещането на 2018-а?

Колко ще ни струва да посрещнем 2018-a в хотел край Варна

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.