Протестите "за" и "против" продължават

След около две години може да започне изграждането на втори кабинков лифт в Банско, заради очаквани обжалвания на проекта в съда. 

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА "ЮЛЕН" АД

Концесионерът на ски-зоната обясни в ефира на NOVA, че според сегашния идеен проект на около 35% от трасето на лифта няма дървета, а само поляни. Колкото до опасенията на протестиращите, че с промените в Пирин се обслужват олигархични интереси, от фирмата-концесионер твърдят, че природозащитници използват темата за предизборна кампания.

Протести "за" и "против" изграждането на втори лифт в Банско

На въпрос в ефир кой е Георгиус Георгиу, както и кой е фактическият собственик, адвокат от "Юлен" отговори:

Трябва ли да се изгражда втори лифт над Банско? (ВИДЕО)

"Реално погледнато това е номиналният директор и собственик - всички български институции, които по закон трябва да знаят тази информация, я знаят - това е декларирано, само че аз не мога да издавам тайна в ефир. Защо? По ред причини - една от националните телевизии в България също е регистрирана в офшорна зона."

Протест в 10 града срещу строителството в парк "Пирин"

Междувременно, протестите "за" и "против" втория лифт в Банско ще продължат и другата седмица. В София в четвъртък вечерта хиляди се събраха, за да кажат "не" на изграждането на новото съоръжение. Защото според тях това означава бетониране на част от планината и изсичане на ценни дървесни видове. В същото време пътят към Гърция беше блокиран също от хиляди, които настояват за изграждането на новото съоръжение. Сегашната спортна инфраструктура, според тях, не е достатъчна, за да поеме наплива от туристи в курортното градче.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.