Новото законодателство ще бъде обявено преди Международния възпоменателен ден на Холокоста

Управляващите партии в Германия готвят ново законодателство, което ще направи по-лесно депортирането на мигранти с антисемитски възгледи, пише в. „Индипендънт”.

Меркел започва с оптимизъм преговорите със социалдемократите (ВИДЕО)

Новото законодателство ще бъде обявено преди Международния възпоменателен ден на Холокоста. Законопроектът, който е подготвен от консервативния съюз ХДС/ХСС на канцлера Меркел, призовава „абсолютното приемане на еврейския живот”, да бъде задължителна част от интеграцията на мигрантите в обществото.

Председателят на ЕНП призова за "категорично решение на миграционния въпрос"

В него се казва, че „тези, които отхвърлят правото на живот на евреите в Германия или поставят под съмнение съществуването на Израел, нямат място в нашата страна”, според Die Welt.

Франция готви сурови мерки след насилието срещу полицаи

 „Трябва решително да се противопоставим на антисемитизма на мигранти с арабски произход или от африканските страни”,  заяви заместник-председателят на парламентарната група на Християндемократичния съюз и Християнсоциалния съюз, Стефан Харбарт.

Чешкият президент: В следващите години ще дойдат 10 милиона бежанци от Африка

През декември изследване поръчано от Института „Рамер” за германско-еврейски отношения към Американския еврейски комитет откри, че антисемитизмът сред мюсюлманските бежанци е „необуздан” ,и трябва да бъдат предприети спешни мерки.

САЩ замразяват 125 милиона помощ за палестинските бежанци

По-рано във връзка с протестите срещу признаването на Йерусалим за столица на Израел от Доналд Тръмп, германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че е „шокиран и засрамен” от подобни мероприятия, на които се гори знамето на Израел. Той добави, че отхвърлянето на антисемитизма трябва да е „безусловно”за всеки, който желае да живее в Германия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.