Информацията идва от дипломатически източници, но е непотвърдена

Съединените щати са замразили 125 милиона долара, предназначени за агенция на ООН, осигуряваща помощ за палестинските бежанци, съобщиха западни дипломати, цитирани от информационния сайт Аксиос, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ разширяват санкциите срещу Северна Корея

Нетаняху: Израел се оттегля от ЮНЕСКО другата седмица

Палестинец беше убит при сблъсъци с израелски военни в Западния бряг


Средствата - една трета от годишната вноска на САЩ за Агенцията на ООН за помощ и организация на работите (UNWRA), които трябвало да бъдат преведени на 1 януари, ще останат замразени, докато администрацията на президента Доналд Тръмп приключи прегледа на американската помощ за палестинската автономна власт, твърдят анонимните източници. 

САЩ орязаха финансирането на ООН

Палестинци, облечени като Дядо Коледа, влязоха в сблъсъци с израелски полицаи (ВИДЕО)

Гватемала ще мести посолството си в Йерусалим


Информацията е много подвеждаща, заяви за Ройтерс представител на Държавния департамент. "Само защото са очаквали парите на първо число и не са ги получили в този момент не означава, че са замразени или спрени. Обсъждането продължава, разполагаме с време до средата на януари, за да вземем финално решение", поясни той. Запитан дали е взето предварително решение, той отрече категорично като заяви, че всякакви съобщения по този повод са фалшиви. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.