"Ние от първия ден остро критикуваме коалицията, която управлява страната ни", подчерта той

„Движението за права и свободи ще подкрепи вота на недоверие, внесен от БСП”, съобщи в студиото на „Здравей, България” евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

БСП внася вота на недоверие без ДПС (ВИДЕО)

„Речта на Ахмед Доган не беше за безалтернативността на управляващата коалиция. Напротив. Ние от първия ден остро критикуваме коалицията, която управлява страната ни. ДПС ще продължава да бъде политически субект, подкрепящ държавността, но неподкрепящ този формат на управление на страната”, каза още Илхан Кючюк.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, но със собствени мотиви (ВИДЕО)

„Ахмед Доган каза нещо друго. Не е въпросът един да стане, за да седне друг. Отговорният разговор не се състои в това”, подчерта той и обясни, че ДПС ще участва във вота на недоверие „с желание да предложи алтернатива по отношение на политиките”. 

Нинова: Вот на недоверие ще има с или без ДПС

„За момента аз не виждам някаква друга перспектива или предсрочни избори, или нещо, което да чука на вратата в следващите месеци. Това, което е заявено в началото за 4-годишен мандат, остава и правителството работи с този мандат”, коментира евродепутатът Андрей Ковачев. 

ДПС стиска палци да не падне правителството, защото единственият друг възможен формат за управление е БСП-ДПС, което обикновено завършва с провал в стил „Г-н Орешарски”, коментира евродепутатът Ангел Джамбазки. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.