До този извод стигнаха премиерите на Чехия и България след срещата си в София

Проблемите с миграцията трябва да се решават извън Европа, а мигрантите да се задържат в Турция и Либия. До този извод стигнаха премиерите на Чехия и България след днешната си среща в София.

Нови групи мигранти напират към България и Гърция

От разговорите на Бойко Борисов и Андрей Бабиш става ясно, че споразумението за релокация на бежанците, по-известно като Дъблинското споразумение, не работи ефективно.

Мигрантите - предизвикателство пред европредседателството ни

Бабиш, който е на еднодневна визита у нас, допълни, че след като Гърция, като една от страните външни граници на Европа е в Шенген, в Шенген трябва да бъдат приети и България, Румъния и Хърватия.

Борисов: Икономическите мигранти да ходят там, където ги искат (ВИДЕО)

"Решението за квотите беше взето без нас и е неприемливо. Проблемите с миграцията  трябва да се решават извън Европа. Разбира се ние в рамките на Висшеградската четворка сме солидарни и ще допринесем с 35 млн. евро за европейското трасе за решаването на проблемите в Либия”, заяви Бабиш.

Как ще се борим с притока на мигранти и с насилието на Стария континент?

"Дъблинското споразумение не работи така, както искаме и не само разделя, а буквално цепи Европа. Компромисът е да се затворят границите, да се влиза само през ГКПП-тата, да се изградят центрове за сигурност там, където няма - в Либия, в Турция. Тези, които бягат от войната, ние като най-хуманни трябва да се погрижим за тях, но трябва да има срок и да знаем след колко време ще се върнат по родните си места”, заяви от своя страна Бойко Борисов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.