"Границите на ЕС трябва да се пазят, както едно време", смята премиерът

"Границите на ЕС трябва да се пазят, както едно време. Всеки, който иска да влезе в Европа, да го направи по два начина. Тези, които бягат от войните, сме длъжни да ги обгрижим, защото сме хуманни. Икономическите мигранти обаче трябва да бъдат спирани и да ходят там, където са искани", заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Той коментира и намеренията за промяна в концесионния договор на ски зона „Банско”: "Не считам, че темата трябва да се продължава преди да имаме план за Пирин. Дори президентът Радев се обърна от тази тема. За да няма никакви спекулации, съм казал на Нено Димов, ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз", заяви Борисов.

„Август ходихме на инспекция за газопровода от България до Турция. В момента газът за Турция минава през България. Когато мине "Турски поток", този газ, който минава в момента през България, ще спре. За да не ни останат празни тръбите, ние се договорихме на 1 юли 2018 г. да е готов интерколекотрът ни с Турция. Той се строи в момента, там са машините, полагат се едни огромни тръби", разясни премиерът.

"Едната тръба от "Турски поток" си отива в Истанбул, а другата ще дойде в България. Иначе оставаме встрани от газопреносната мрежа. В кабинета на Юнкер стои именно тази схема на "Турски поток". В термина, който сме приели, става въпрос не за транзит, а за търговия. Ние по нашите газови магистрали ще транспортираме. Газовият хъб се казва "Балкан", а аз добавям към него и Европейски", каза още Борисов по темата "Турски поток".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.