Риск от инциденти на пътя заради кражбата на решетки от шахтите

Сигнал от организацията "Спаси София". Опасни дълбоки шахти стоят необезопасени на западната дъга на Околовръстното шосе на София. По всяка вероятност капаците на отводнителните съоръжения са откраднати. Какъв е рискът за шофьорите и кой и за чия сметка ще поправи щетите?

Новите колчета в подлеза на НДК: Криви и с разбити плочки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Околовръстният път край ж.к. "Люлин" е сред най-натоварените в София. Малко след пътния възел за границата обаче влизаме в локалното шосе, където край бордюра зеят опасни дупки. Мястото е такова, че от Околовръстното шосе колите влизат с висока скорост в локалното. Ако с 60 км/ч например една кола премине през тези шахти, би могла да остане без колела.

За разстоянието от 200 метра липсват металните решетки на 14 шахти. Най-вероятно са грижливо прибрани за скрап. Хора в района, които се изхранват с продажба на вторични суровини обаче, отричат. Рискът от инциденти е сериозен. Особено в тъмната част на денонощието.

Преасфалтират 17 км от АМ "Тракия" в края на есента

„Обикновено, когато има проблем с некачествена инфраструктура, се казва, че е виновен шофьорът, който бил карал с несъобразена скорост. В такива случаи, когато държавата и институциите, които са призвани да гарантират, че инфраструктурата е безопасна, не са си свършили работата, тогава те носят отговорност. А не клетият шофьор”, казва Борис Бонев от „Спаси София”.

От Столичната община установиха липсата на на почти сто решетки в района. Изпратен е сигнал към Агенция "Пътна инфраструктура" и към полицията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.