Още в четвъртък левицата ще внесе необходимите подписи в НС с искане за това

„Ние искаме да бъде спряно гледането на Истанбулската конвенцията в Народното събрание. Утре внасяме необходимите подписи на народни представители от „БСП за България" в Народното събрание с искане за решение за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

Свещеници се молят срещу Истанбулската конвенция (ВИДЕО)

„Тя създаде огромно напрежение в българското общество, различни мнения, мнения на църквата, тежка дискусия вчера. Това е разделение. Към конвенцията не е приложен обяснителният доклад, както и доклад на Министерския съвет, който да указва какви национални закони трябва да променим след нейното ратифициране. Няма яснота”, заяви Нинова.

Затова, каза тя, искат да се спрат всички процедури по гледането й в парламента, да се направи истинска обществена дискусия.

Църквата в остър спор с правителството за Истанбулската конвенция (ОБЗОР)

„Смятаме, че този, който трябва да се произнесе по този въпрос, е българският народ. Ето защо утре внасяме необходимите подписи на народни представители от „БСП за България” в НС с искане за решение за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция. Само народът и суверенът може да каже волята си по този въпрос, след създалата се вече ситуация”, заяви Нинова. Въпросът, който предлагат да бъде зададен е: „За” или „против” сте ратификацията на Истанбулската конвенция. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.