Той е бил на 10-годишна възраст, когато избухва Първата световна война

Ден на траур е днес в испанското село Биенвенида в югозападната част на страната, където в понеделник почина най-възрастният човек в света - Франсиско Нунес Оливера. Той почина месец след като навърши 113 г., съобщава БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Най-възрастният мъж в света почина на 113 г.

Франсиско Оливера е бил на 10 г., когато избухва Първата световна война.

Непалец на 84 години иска да изкачи Еверест за рекорд

Най-възрастният жител на планетата навършва 116 години

Роднини на родения на 13 декември 1904 г. Франсиско отдават дълголетието му на диетата, която си наложил - зеленчуци от собствената му градина и чаша червено вино всеки ден.

Почина най-възрастният човек на Земята

Всяка сутрин за закуска той си правел кейк от пухкаво тесто, направено със зехтин и чаша мляко. До 107-годишна възраст той излиза сам за ежедневни разходки.

Почина най-възрастният мъж на земята

Докато испанските медии описват Оливера като най-възрастния човек в света, неговото име не фигурира в списъка, поддържан от Групата за геронтоложки изследвания, която потвърждава възрастта на най-дълго живелите хора в света.

Учени откриха тайната на дълголетието

Групата, базирана в САЩ, изброява японеца Масажу Нонаака, роден на 25 юли 1905 г., което го прави на 112 г., като най-възрастния човек в света. Кметът на Биенвенида обаче заяви, че има документи, които да докажат, че испанецът е бил по-възрастен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.