Повече от 200 души излязоха пред общината, за да го подкрепят

Напрежение в Септември след ареста на кмета на града Марин Рачев. Повече от 200 жители на града и от съседните села с плакати се събраха пред общината, за да го подкрепят. Те скандират „Долу ръцете от нашия кмет”, „Рачев е достоен”. Организирали са дори подписка в негова защита. Твърдят, че той е преобразил града и искат да продължи да е на този пост. 

Арнаудова: Кметът на Септември сключвал сделки с фирми, негова собственост

Хората смятат, че обвиненията срещу него са неоснователни и не виждат нищо лошо в това фирми на братовчедка му да изпълняват обществените поръчки.

Полицаи нахлуха в Община Септември, арестуваха кмета

Кметове от други населени места също дойдоха да изразят подкрепата си. Те отрекоха да са организирани и заявиха, че са дошли да изразят гражданската си позиция. Самият Рачев имал опасения, че ще бъдат скалъпени подобни обвинения срещу него. По думите им става въпрос за политически и икономически интереси, тъй като „оставил някои хора в общината гладни”. Според кметовете акцията на Специализираната прокуратура е била показна.

Повдигат обвинения на кмета на Септември

Улицата пред сградата на общината е блокирана от полиция и движението е спряно. Протестиращите казват, че ще останат, докато кметът не бъде освободен.

Специализираната прокуратура трябва да реши дали ще удължи ареста на Марин Рачев или ще го пусне срещу парична гаранция.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.