Болдуин ван Спилбек стана жена и смени името си на Бо

58-годишен известен белгийски телевизионен журналист реши да направи сериозна промяна в живота си и смени пола си. Болдуин ван Спилбек вече е жена, казва се Бо ван Спилбек, носи високи токчета и руса перука и не се притеснява да се появи на екран в този си вид. 

СНИМКИ НА БО ПРЕДИ ДА СИ СМЕНИ ПОЛА ВИЖТЕ ТУК

VTM News, телезивията, в която работи Бо, дори я поздрави в Twitter за смелото решение: "Журналистът Болдуин ван Спилбек избра да стане жена и да смени името си на Бо. Всички наши редактори подкрепят тази промяна". 

В продължение на години Бо водила двоен живот - на работа била мъж, а извън работното си място - жена. Преди няколко години тя получила подкрепата на семейството си и започнала да получава хормонална терапия и насрочила дата за хирургическа операция за смяна на пола, а в последните няколко месеца тя получила и подкрепата на колегите си. 

„Мислила съм обаче за самоубийство. Представях си го, но не исках да причиня нещо подобно на съпругата ми Мариан, децата ми, брат ми и приятелите ми. И понеже не можех да направя нещо такова, трябваше да взема друго решение. Винаги съм смятала, че вече съм твърде стара за смяна на пола, но през 2015 година чух, че олимпийския шампион Брус Дженър иска да стане Кейтлин. Това ми даде надежда и в последствие направих нужното, за да стана жена”,  споделя Бо пред nrc.nl. 

В детска енциклопедия се говори за смяна на пола

Красимир Каракачанов иска референдум за гей браковете

Кой как чете Истанбулската конвенция?

Кой е първият транссексуален, осиновил дете в България?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.