Участието му стана възможно по правилото на АТП за извънредна смяна

Носителят на 3 титли от Големия шлем Станислас Вавринка ще участва в DIEMA XTRA Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари.

Швейцарецът, носител на титлите от Откритото първенство на Австралия (2014), Откритото първенство на Франция (2015) и Откритото първенство на САЩ (2016), потвърди своето участие. Вавринка заменя Григор Димитров, който обяви своето оттегляне по-рано днес. 

Григор Димитров няма да участва в турнира DIEMA XTRA Sofia Open

„Очаквам с нетърпение да играя за първи път в София. Чух прекрасни неща за града и за турнира. Ще се видим скоро", заяви Станислас Вавринка.

„Доволен съм, че шампион като Стан се съгласи да играе, приемайки поканата ни, и то в такъв кратък срок. В тези времена на велики играчи в тениса има само няколко души, които са успели да завоюват титли от Големия шлем. Стан е сред тях. Има не просто една, а три титли от Големия шлем. Щастливи сме, че ще можем да покажем голям шампион като него на феновете в България и публиката в София ще може да се наслади на играта му“, заяви турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open 2018 Пол Макнами. 

ГРИШО САМО ПРЕД NOVA: На корта си сам, това е най-големият урок

„Беше разочароващо да научим, че Григор Димитров няма да може да дойде след такъв успешен сезон. Пожелаваме му бързо възстановяване“, каза още Пол Макнами. 

Участието на Стан Вавринка в София на мястото на Григор Димитров стана възможно по правилото на АТП за извънредна смяна. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.