Димитров, който има болки в рамото, обяви решението си в специално прессъобщение до БТА

Мястото на Григор Димитров в DIEMA XTRA Sofia Open ще заеме Стан Вавринка - трикратен шампион на турнири от Големия шлем. Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да участва на турнира  в София. Това съобщи самият той в изявление до БТА. Димитров, който има болки в рамото, обяви решението си в специално прессъобщение до БТА. 

"Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно - да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100% готов за следващата седмица. Ако играя, това би довело до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на DIEMA XTRA Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!", се казва в съобщението на Григор Димитров. 

Личният треньор на Григор Димитров - Дани Валверду - заяви, че съжалява, българинът няма да участва в турнира.

"За съжаление Григор не е напълно готов да вземе участие на турнир в София. Имаме дългосрочен план и такова решение е в интерес на всички. Ще работим усилено за още по-добра 2018 година. Благодаря на всички за подкрепата", заяви Дани Валверду в специално прессъобщение до БТА.

ГРИШО САМО ПРЕД NOVA: На корта си сам, това е най-големият урок

Преди дни той даде ексклузивно интервю за NOVA, в което говори за последните месеци, за представянето си на "Australian Open" и за уроците, които вече е научил.  

„Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се чувствах на това ниво, което исках. Искам винаги да играя на 100%, просто чакам резултатите. Да се надяваме в близките часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкова време, но исках да я споделя с всички вас”, разказа Гришо в интервю пред Йоана Гочева.  

Мястото на Григор Димитров в турнира ще заеме Стан Вавринка - трикратен шампион на турнири от Големия шлем.

"Григор направи всичко възможно да бъде готов, но за съжаление не успя. Срещна се с лекарите в Монте Карло и се отказа. Ткаа че очевидно сме разочаровани и се надяваме да се възстанови. Много се вълнувам, обаче, че ще дойде Стан Вавринка. Той е трикратен шампион на турнири от Големия шлем", заяви специално за NOVA директорът на турнира DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами. 

Турнирът DIEMA EXTRA Sofia Open ще се проведе между 4 и 11 февруари в “Арена Армеец“. Жребият и всички мачове от турнира ще бъдат излъчвани на живо по DIEMA SPORT. 

Билети може да купите онлайн от eventim.bg  и в мрежата в цялата страна – на касата на „Арена Армеец“, в билетния център на НДК и на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, Orange, “Технополис“, Usit Colours и в Български пощи.

Ето и още любопитни новини и снимки за Григор Димитров: 

ГРИШО ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Където и да си в ранглистата, най-важното е да запазиш ценностите си (ВИДЕО)

Гришо е в България заради предстоящия турнир в София (ВИДЕО)

Гришо изрази скръбта по починалия си дядо със снимка

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

Гришо и Никол на романтична вечеря в Лондон (СНИМКИ)

Гришо купонясва на Бахамите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ) 

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

Гришо изненадващо се прибра в България, срещна се с президента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо мечтае за среща с Джони Деп, Никол – за семейство (ВИДЕО)

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

Гришо бере ябълки и домати (СНИМКИ)

Гришо на 26 (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.