Първата ни ракета призна, че когато чуе българска реч и види български знамена по трибуните, това му дава сили

Ексклузивно интервю с Григор Димитров за NOVA. Пред Йоанна Гочева първата ни ракета сподели, че е в очакване на медицински резултати. Най-добрият български тенисист разкри, че има проблеми с рамото. До часове ще се знае какво точно е състоянието му. Прегледите са направени в Монако след продължителни проблеми с физическата форма.

Гришо изрази желание отново да излезе пред невероятната българска публика. "Като се прибирам вкъщи, винаги усещам тази подкрепа! Когато съм вкъщи, винаги е по-добре." DIEMA EXTRA Sofia Open започва на 4 февруари, но все още не е ясно дали участието на българина в него е под въпрос.

"Не само в Австралия, но и през последните седмици на подготовката ми за там не се чувствах на това ниво, на което исках да се състезавам. А когато участвам в турнир, искам да съм на 100 процента, за да го спечеля. Таих тази информация в себе си дълго време, но сега исках да я споделя с всички вас."

Димитров се върна към приятните спомени от спечеления финал в Лондон:

"Видях българските знамена - бяха огромни, може би най-големите знамена, които съм виждал. И когато играеш, усещаш, че играеш с тях. Това допринесе още повече за победата!"

А дали се чувства от другата страна, част от най-големите, след като стана трети в света? - "Когато си първи, втори, трети, четвърти, който и да си на света, най-важното е да запазиш себе си, да запазиш ценностите, които имаш. Да си в светлината, в която всеки те познава."

Григор сподели, че би предпочел личният му живот да е далеч от прожекторите.

Какво още сподели първата ни ракета пред Йоанна Гочева - вижте във видеото.  Цялото интервю можете да гледате утре в "Събуди се"!

Каквото и да кажа за играта си в Австралия, ще звучи като извинение. Със сигурност в много от мачовете можех да играя по-добре, не бях във форма”. това каза по-рано днес на пресконференция в София първата ни ракета Григор Димитров след участието си на турнира в Мелбърн. Той е в България седмица преди старта на турнира Diema Xtra Sofia Open, който ще се проведе между 4 и 11 февруари в „Арена Армеец. 

Британец спря Григор Димитров към полуфиналите в Мелбърн (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Винаги изисквам повече от себе си. Понякога тялото просто не иска. Прибрах се от Австралия, направих прегледи в Монако, защото не се чувствах добре, особено в края на турнира в Мелбърн. Трябва да намеря начин да се възстановя, защото здравето е най-важното за мен”, каза Гришо.

Димитров: От първия ден не играя достатъчно добре

„Очаквам резултатите от докторите да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София. Рамото ми е доста преуморено, имах болки в последните три мача и затова не играх добре. Понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Не искам да давам празни обещания. Искам да дам време на тялото си”, заяви първата ни ракета.

Гришо изрази скръбта по починалия си дядо със снимка

„Не смятам, че играх добър тенис в Австралия, но въпреки това постигнах добър резултат. Искам да остана позитивен. Не всеки ден може да се събудиш и да играеш тенис на 100%”, призна Гришо.

Чилич ще измести Гришо от третото място в ранглистата

Увереността идва с мачовете, които печелиш, а не с ранглистата. Винаги искам да тренирам повече, защото когато достигнеш този връх, е още по-трудно да го задържиш”, смята първата ни ракета.

Хасково има специално място в сърцето ми. Той ми навява носталгия, но предизвиква и усмивка. Обичам да играя пред българска публика. По цял свят виждам родни знамена, уникално е. Виждам го това нещо и го оценявам. Дори когато чуя българска реч насред Австралия, това ми дава сили", призна Гришо.

Гришо: По-внимателен съм относно личния си живот (ВИДЕО)

На въпрос какво ни липсва в България, за да има повече млади надежди, които да постигнат неговите успехи, Григор Димитров коментира:

„Със сигурност една академия би била помогнала, треньори, фитнес инструктори – най-простите неща. Средата за мен винаги е била най-важното нещо. Навсякъде може да постигнеш резултати, ако имаш желание и правилната насока. Ако можеше баща ми да вземе всички наведнъж, с удоволствие”, пошегува се той.

Димитров също така изказа мнение по идеята на Новак Джокович за създаването на независим съюз на тенисистите. Наскоро сърбинът призова своите колеги да поискат повече пари от наградните фондове на турнирите.

"ATP е на едно много добро ниво. Не виждам каква толкова по-голяма промяна може да се направи нещо. Шефът на ATP си върши добрe работата. Гледам да стоя далеч от тази тема", коментира той.

Ексклузивно интервю с Григор Димитров за NOVA. Какво сподели първата ни ракета пред Йоанна Гочева - вижте във видеото.  Цялото интервю можете да гледате утре в "Събуди се"!

Ето и още любопитни новини и снимки за Григор Димитров: 

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

Гришо и Никол на романтична вечеря в Лондон (СНИМКИ)

Гришо купонясва на Бахамите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ) 

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

Гришо изненадващо се прибра в България, срещна се с президента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо мечтае за среща с Джони Деп, Никол – за семейство (ВИДЕО)

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

Гришо бере ябълки и домати (СНИМКИ)

Гришо на 26 (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.