Той предизвика и истинска еуфория на кортовете в Хасково

Григор Димитров при президента. Най-добрият български тенисист беше забелязан да влиза на „Дондуков 2”. 

Румен Радев поздрави Димитров за спечелената наскоро титла в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати, съобщиха от президентствоо. По време на срещата Димитров запозна държавния глава с идеята си за създаването на Академия за тенис в България, която да се превърне в център за обучение и да приобщи повече деца към спорта.

“С неуморния си труд, желание за победа и отдаденост към спорта вдъхновявате стотици деца, които вземат ракетата и усърдно тренират на корта. Вие изведохте българския мъжки тенис до недостигнато до този момент ниво“, допълни президентът и пожела на първата ни ракета да покорява още много нови спортни върхове.

СНИМКИ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСВОТО ВИЖТЕ ТУК

По-рано през деня тенисистът беше в родния си град Хасково.

СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО МУ В ХАСКОВО ВИЖТЕ ТУК

Гришо се появи на кортовете на “Юнак”, където се провежда детски тенис турнир в рамките на празничната програма на града. Това предизвика истинска еуфория, като всички искаха да се снимат със звездата.

На кортовете при децата, само за броени минути, Григор Димитров остави спомени за години напред. Бъдещите тенис надежди не получиха съвети, но присъствието му се оказа достатъчна мотивация. 

„Няма смисъл от съвети. Впечатлен съм от кортовете и искам повече деца да идват”, каза тенисистът.

За краткото време в родния си град Григор намери време и за близките си.

„Това, което правя, е толкова бърз живот. Всяка седмица на различно място. Понякога е хубаво да се прибереш вкъщи, да видиш роднините си и откъде си тръгнал. Това ми дава голяма сила и перспектива в бъдеще и се чувствам доста по-отпочинал след това”, каза Гришо. 

Очаква се Гришо да си тръгне от България в сряда сутринта. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.