"През Прехода така и не успяхме да преодолеем комунизма", категоричен бе депутатът

"Винаги съм знаел, че частен бизнес и власт е най-прекият път към корупцията и съм се пазил като дявол от тамян ". Това заяви за "Събуди се" депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който е в българската политика от 1990-а година. 

Той коментира изказването на Корнелия Нинова, че в редиците на ГЕРБ има личности, излезли от БКП: "Лидерът на БСП е преминал през СДС. По едно и също време сме били близки в СДС".

Гърневски изтъкна, че никога не е бил дисидент, а съвсем нормален човек: "Облаги, постове и служби не съм ползвал. Ползваше ги номенклатурата" 

"През годините на Прехода не успяхме да преодолеем комунизма", заключи политикът. 

Той коментира и сегашната ситуация в страната: "Ако прочетем икономическите числа, заложени в началото на мандата на настоящото правителство, те говорят, че икономическият ръст от 4% се затвърждава. Разчетите, с които правителството обеща увеличаване на пенсиите и средните заплати, трябва да се случат при достигнат в края на мандата БВП в размер на 120 млрд. лева. През отминалата година отчетохме вече 100 млрд., а тази година очакваме да станат 106-107 милиарда". 

Депутатите почетоха жертвите на комунизма с шумна "минута мълчание" (ВИДЕО)

Какво трябва да пише в учебниците по история за времето на комунизма?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес