Флориан Майер преодоля австралиеца Джон Патрик Смит

Със страхотен мач започна тазгодишното издание на турнира DIEMA XTRA Sofia Open. Достигалият на два пъти до четвъртфиналите на "Уимбълдън" Флориан Майер преодоля първия кръг от квалификациите, съобщава Gong.bg

Германският ветеран, който в момента e 72-и в света, преодоля австралиеца Джон Патрик Смит след два тайбрека. Той спечели дългите геймове със 7:5 и 7:1 и се класира за  втория кръг на квалификациите, където очаква победителя от мача между Ернестс Гулбис и шестия поставен в пресявките Лоренцо Сонего.

Стан Вавринка с видеообръщение към българите (ВИДЕО)

На корта в първия ден от турнира излезе и третата ни ракета Александър Лазов. Той обаче не успя да се пребори в първия кръг на квалификациите с поставения под номер две в тях Мирза Башич. Лазов отпадна от турнира след над два часа и половина битка и резултат 7:6, 6:7, 4:6. 

В понеделник започват мачовете от основната схема. Втората ракета на България Димитър Кузманов ще излезе на корта срещу седмия поставен в схемата Жоао Соуса от Португалия. 

Носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка заменя Гришо на турнира DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Турнирът DIEMA EXTRA Sofia Open се провежда до 11 февруари в “Арена Армеец“. Всички мачове от турнира се излъчват на живо по DIEMA SPORT. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.